Astartpagina
Bconcert
Bconcert
Bconcert
Bconcert
Bconcert
Bconcert
Bconcert

Stichting Cumuli

start

college recital

musicologie

studio

kunst

poëzie

webshop

college recital

Cumuli presenteert college recitals van gitarist en musicoloog dr Ari van Vliet. Guitarras! vertelt de cultuurgeschiedenis van renaissance tot heden gezien door het gouden oog van de gitaar, toen en nu: El Polyfemo de Oro. In woord en beeld en interpretatie komt de uitvoeringspraktijk van muziek in cultuur tot leven. Dit college recital heeft voordracht van poëzie, projectie van kunst, artistiek spel op renaissancegitaar, vihuela, barokgitaar, klassiek, romantisch en modern gitaar.

Het repertoire van Ari van Vliet omvat meer dan 130 werken voor gitaar solo die op zijn compact discs zijn verschenen.


Latin Recital:  een live programma met alle typerende kenmerken van de Zuid-Amerikaanse muziek. Een overzicht van de prachtige muziek uit Latijns Amerika met Villa-Lobos, Lauro, Carlevaro, Brouwer.


Iberia: een recital Spaanse muziek door de eeuwen. Een eenheid waarin het verhaal van de gitaar tot uiting komt. Narváez, Mudarra, Sanz, Sor, Tárrega, Albéniz, Rodrigo, Torroba, Falla, Turina.


Guitar Collection: highlights uit het solorepertoire voor gitaar. Een recital met wereldberoemde solomuziek van Sor, Coste, Tárrega, Carlevaro, Barrios, Villa-Lobos.


Collector’s Item: een cd in de traditie van arrangementen uit het klassieke en populaire genre met O Sole Mio, La Paloma, Gymnopedie, Summertime, Feelings, Love Story, Moon River.


Atahualpa Yupanqui Instrumental: muziek uit het instrumentale repertoire van de Argentijnse folklorist. De chacarera en de milonga, de zamba en de carnavalito weerklinken in het weidse Zuid-Amerikaanse landschap.


Napoléon Coste: muzikale component van de biografie van Coste, uitgevoerd op de heptacorde, de 7-snarige gitaar die hij ontwierp. Met de Souvenirs, de Fantaisie symphonique (eerste opname) en Le Passage des Alpes.


Bach: de 2de luitsuite BWV 997 Fantasia, Fuge, Sarabande, Gigue, Double; Praeludium BWV 999 en Fuge BWV 1000 uitgevoerd op een Bolin altgitaar. De Chaconne BWV 1004 gespeeld op een Fleta 1965.

NIEUW