Astartpagina
Bconcert
Bconcert
Bconcert
Bconcert
Bconcert
Bconcert
Bconcert

Stichting Cumuli

start

concert

musicologie

studio

kunst

poëzie

webshop

concert

Cumuli presenteert concerten van gitarist Ari van Vliet.

Hij maakte carrière in vele recitals met Spaans, Latijnsamerikaans en Frans repertoire, die hij ook op compact disc uitbracht.  Hij voltooide daartoe zijn opleiding als gitarist aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij zijn vriend en leraar Antonio Pereira Arias, bij wie hij zich de lyrische interpretatie van gitaarmuziek eigen maakte. Zijn nieuwste cd is Bach.

Van de recitals zijn compact discs verschenen:


Latin Recital:  een live programma met alle typerende kenmerken van de Zuid-Amerikaanse muziek. Een overzicht van de prachtige muziek uit Latijns Amerika met Villa-Lobos, Lauro, Carlevaro, Brouwer.


Iberia: een recital Spaanse muziek door de eeuwen. Een eenheid waarin het verhaal van de gitaar tot uiting komt. Narváez, Mudarra, Sanz, Sor, Tárrega, Albéniz, Rodrigo, Torroba, Falla, Turina.


Guitar Collection: highlights uit het solorepertoire voor gitaar. Een recital met wereldberoemde solomuziek van Sor, Coste, Tárrega, Carlevaro, Barrios, Villa-Lobos.


Collector’s Item: een cd in de traditie van arrangementen uit het klassieke en populaire genre met O Sole Mio, La Paloma, Gymnopedie, Summertime, Feelings, Love Story, Moon River.


Atahualpa Yupanqui Instrumental: muziek uit het instrumentale repertoire van de Argentijnse folklorist. De chacarera en de milonga, de zamba en de carnavalito weerklinken in het weidse Zuid-Amerikaanse landschap.


Napoléon Coste: muzikale component van de biografie van Coste, uitgevoerd op de heptacorde, de 7-snarige gitaar die hij ontwierp. Met de Souvenirs, de Fantaisie symphonique (eerste opname) en Le Passage des Alpes.


Bach: de 2de luitsuite BWV 997 Fantasia, Fuge, Sarabande, Gigue, Double; Praeludium BWV 999 en Fuge BWV 1000 uitgevoerd op een Bolin altgitaar. De Chaconne BWV 1004 gespeeld op een Fleta 1965.

NIEUW